Pre launch Tour de France at Diplomat Club Wassenaar – De Telegraaf

from left to right: Ambassador of France: H.E. Mr. Laurent Pic; Mayor of Wassenaar, Mr. Jan Hoekema; founder Diplomat Club Wassenaar and Publisher of Diplomat Affairs Magazine Mrs. Shida Bliek and Mayor Jan van Zanen

Bron: Telegraaf 6 juli 2015

Fotograaf: Serge Ligtenberg

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen beleeft hoogtijdagen rondom de start van de Tour de France, de Grand Départ, vandaag in zijn stad. Aan de vooravond van het grote feest bezocht hij ook een Tourfeestje op Kasteel De Wittenburg in Wassenaar, met diverse leden van de Diplomat Club. De ambassadeurs, de Fransman Laurent Pic voorop, verheugden zich enorm op het warme wielerfestijn.

Vanwege de bloedige aanslag op het Tunesische strand had de ambassadeur van dat land, Karim Ben Becher, zich afgemeld. „Begrijpelijk”, vond de Wassenaarse burgemeester Jan Hoekema, die ook even stil stond bij de andere recente aanslagen in Frankrijk en Koeweit. Niettemin werd er geproost met champagne door de president van de Alliance Française Richard Schreurs, die het Tourfeestje samen met Shida Bliek, drijvende kracht achter de Diplomat Club, had georganiseerd.

Ambassadeur Pic benadrukte het belang van de Grand Départ in Utrecht voor het versterken van de economische banden tussen Nederland en Frankrijk. „De Franse minister van Economische Zaken Emmanuel Macron en zijn Nederlandse collega Henk Kamp komen in Utrecht bij elkaar om de hechte relatie te onderstrepen. Sport is een economie op zich; niet alleen de Tour maar ook het EK Voetbal van 2016 in Frankrijk heeft een enorme impact op de economische en culturele betrekkingen.””

Martin Beyer, de directeur van de Alliance Française, zag een rooskleurige toekomst: „De Tour gaat vanuit Nederland eerst door België. Ik zie daar een nieuwe economische macht in: de Benelux-Fra.”” De taal hoeft daarin geen belemmering te vormen, merkte hij op: „Culturele en linguistische diversiteit vormt juist de grote rijkdom van Europa.””

Burgemeester Van Zanen, die met een speciale Tour-Skoda naar Wassenaar was gekomen, bedankte Shida Bliek, directeur Diplomat Club Wassenaar en initiator van het evenement en Ralf Meppelder, directeur van kasteel De Wittenburg, voor hun gastvrijheid. „Hierdoor zijn de belangen tussen Frankrijk en Nederland op economisch, cultureel en sportief gebied benadrukt.”

H.E. Mr. Laurent Pic, Ambassador of France

H.E. Mr. Laurent Pic, Ambassador of France

1110

1072[1]

1070

Mr. Peter Goedvolk, Mr. Hans Koning, H.E. Ms. Odette Melono and H.E. Mr. Konstantine Surguladze.

Mr. Peter Goedvolk, Mr. Hans Koning, H.E. Ms. Odette Melono and H.E. Mr. Konstantine Surguladze.

1-slide

H.E. Mr. Laurent Pic, Mayor Jan Hoekema of Wassenaar, Shida Bliek, Mayor Jan van Zanen of Utrecht.

H.E. Mr. Laurent Pic, Mayor Jan Hoekema of Wassenaar, Shida Bliek, Mayor Jan van Zanen of Utrecht.

Telegraaf_prelaunch

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Our printed magazines

Click on cover to read printed version